ONLINE DIZAJN ENTERIJERA:

1. e-Dizajn/redizajn jedne prostorije ili nekoliko njih

2. e-Dizajn/redizajn čitavog stana/kuće

bilo da odaberet paket 1 ili paket 2, oba uključuju:

  • mood board rešenja (idejne table) sa crtežima i materijalima i teksturama
  • 3D osnovu iz vazduha i bočnu perspektivu
  • rendere – 3D vizualizaciju (2 po prostoriji)
  • tekstualno objašnjenje
  • linkove ka komadima nameštaja

     

  • U cenu su uračunate 2 korekcije mood boardova (idejnih tabli), svaka naredna se naplaćuje dodatno

Sve dobijate putem e-pošte, odnosno online. Takođe, i sve dogovore i korekcije radimo na taj način – onlajn dizajn enterijera štedi vaše i moje vreme!

 
 
 

ŠTA JE TO MOOD BOARD, 2D OSNOVA, 3D OSNOVA, RENDER, VIDEO RENDER?

U slučaju da niste sigurni šta je zapravo mood board, 2D, 3D osnova i render, evo nekoliko primera da to razjasne:

Primer mood boarda

MOOD BOARD

Kaže se da „mood boards capture emotions“. 

Poznat i kao idea board ili theme board, ovaj panel je, u stvari, kolaž fotografija koje su inspiracija za vaše ideje u enterijeru.

Mood board je odličan vizual za klijente – ako se pošalje ideja pre rendera, klijent stiče savršen uvid u projekat i način na koji ga  dizajner enterijera vidi/zamišlja.

Zato je mood board jedna od primarnih i polaznih tačaka kada radim sa klijentima, jer im daje uvid u nameštaj, materijale, teksturu, i različite kombinacije.

Prosto im daje mogućnost da „osete“ ton i atmosferu.

2D osnova

2D OSNOVA

2D je, u stvari, osnova vašeg prostora (jedne prostorije ili čitavog stana), sa merama, i svim ostalim detaljima i specifičnostima – otvorima, ispupčenjima, udubljenjima, radijatorima, utičnicama, itd.
Može da se predstavi sa nameštajem ili bez.

3D osnova

3D OSNOVA

3D je predstava 2D plana sa 3D perspektivom. To je sjajni prikaz prostora koji klijentu omogućuje da vizuelizuje svoj budući dom i da ga sagleda iz šire perspektive – da ga sagleda kao celinu.

Render

RENDER

Renderi su realistične predstave enterijera. Omogućuju da sagledate prostor iz svih uglova, kao da se u njemu i nalazite. Tako dobijate utisak o finalnom izgledu unutrašnjeg prostora sa svim elementima koji ga čine.

Video render

VIDEO RENDER

Najjednostavnije rečeno – predstavlja šetnju kroz vaš novi stan!

FAQ – NAJČEŠĆA PITANJA

Koliko dugo traje izrada projekta? Za koliko mogu da očekujem finalno rešenje?

Ovo zavisi od veličine vašeg projekta.
Nakon što dobijete početne idejne koncepte – mood board-e, potrebno je oko 2 nedelje kako bismo skupa došli do razrade i jasno definisanog izgleda.

Ovo podrazumeva i vaš feedback, odnosno reakcije na poslati dizajn. Uvek je lakše kada se oko svakog koraka dogovaramo i zajedno sagledavamo čitav koncept 🙂


Da li vraćate novac? Možda mi se dizajn ne dopadne, šta onda?

Naravno, desi se da posle prvog puta ne dođemo do zajedničkog rešenja odmah. Ali, ništa zato – rade se dve revizije mood boardova i 1 rendera sve dok se ne dobije zadovoljavajući krajnji izgled. Nakon toga, ako i dalje ne budete zadovoljni, svaka naredna revizija se naplaćuje.

Što se tiče povrata novca, nažalost, to nije izvodivo. E-dizajn enterijera je idejni koncept koji kad se jednom nekome prosledi, ne može a da ne bude pogledan, pregledan, prostudiran… Iz istog razloga ni dizajner enterijera nije ni u prilici a ni situaciji da vam traži da „zaboravite“ poslate ideje, ili ih jednostavno vratite.

Jednostavno, ne brinite. Stručnost i strast nas pokreću da sve što radimo, radimo na najbolji mogući način koji će se i vama dopasti.


Kada uplaćujem novac?

Prvi korak je dogovor između vas i nas (nakon 1. koraka – slanja svih osnova i mera prema uputstvu, potom i 2. koraka – popunjavanja upitnika i slanja na naš mejl) oko svih detalja i eventualnih nedoumica. Sve što smatrate da je potrebno da naglasite, napomenete ili da skrenete pažnju, to učinite bez oklevanja. Ovde nema pogrešnih ni pitanja ni odgovora, kako s vaše strane, tako ni sa naše.

Nakon što se složite sa uslovima saradnje, šalju se instrukcije za uplatu koja je avansna.

Termine dogovaramo i projekte šaljemo u dogovorenom vremenskom periodu.


Koliko rendera (fotorealističnih prikaza) enterijera je uračunato u cenu?

U cenu su uračunata po 2 rendera za svaku prostoriju.

Svaki naredni render se dodatno naplaćuje.


Zašto se pojedini nameštaj razlikuje u renderu u odnosu na onaj iz mood board-a?

Ove stvari se dešavaju, jer sam render nije baš skroz stopostotno realistični prikaz vašeg projekta.

Naime, kada se radi mood board, cilj je da se na njemu prikažu komadi nameštaja koji su zapravo proizvodi koje vi stvarno možete kupiti ili naručiti. Zato je bitno da kada gledate mood board vidite da li vam se dopadaju boje, teksture, oblici, kao i sam nameštaj.

Render jeste proizvod uklopljenog nameštaja i rasporeda u osnovu, poštuje dimenzije, izgled, boju i sve neophodno kako biste dobili pravi utisak o izgledu enterijera.

Dešava se, ponekada, da se jednostavno identični model sa mood board-a ne poklopi sa onim na finalnom renderu, zbog samog softvera ili platforme u kojoj se radi render (npr. sofa ili plakar, polica…), ali su u pitanju samo nijanse.

Budite sigurni da će ono što vam se dopalo na idejnom konceptu mood board-a, sigurno dopasti i u renderu, i da ćete biti oduševljeni mogućnošću „ulaska“ u svoj budući enterijer i realne percepcije. 🙂


Da li mogu da dobijem video render?

Naravno! Video renderi su posebna, dodatna opcija prilikom izrade dizajna/redizajna stana ili kuće. Omogućuju vam da „prošetate“ kroz svoj novi, divan prostor i da se osetite kao da ste zapravo u njemu! 🙂

Samo je potrebno naglasiti da biste želeli video render prostora (naglasite koju prostoriju ili ceo prostor).

Video render obično traje 15-20 sekundi i dodatno se naplaćuje.